Estàs en: > Noticies

La nova ruta amb Bucarest operarà a partir del 3 d'abril amb dues freqüències setmanals

nov 27, 2018


La nova ruta que connectarà l'aeroport de Castelló amb Bucarest arrancarà el 3 d'abril de 2019 i operarà durant 52 setmanes amb dues freqüències setmanals, en dimecres i diumenge. 

L'aerolínia Wizzair ha tret hui a la venda els bitllets dels vols. Aquesta nova ruta, amb una previsió de 32.000 passatgers anuals, ha sigut possible gràcies al pla de posicionament de l'aeroport de Castelló en els mercats internacionals, impulsat per Aerocas amb l'objectiu de captar operatives que contribuïsquen a reforçar l'activitat de la base i a la desestacionalització del sector turístic. 

 

Wizzair ha resultat adjudicatari d'un dels lots que van eixir a licitació a través d'aquest pla. El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha manifestat la seua satisfacció amb el llançament d'aquesta ruta, “ja que reforça la connexió de l'aeroport i de Castelló amb un mercat estratègic com és Romania”. 

 

Bernat ha manifestat la seua confiança en què Wizzair puga en un futur ampliar la seua presència a través d'altres connexions. El director d’Aerocas ha afirmat que aquesta primera fase del pla de posicionament de l'aeroport en els mercats internacionals “ha sigut possible gràcies al suport econòmic de la Generalitat”. 

 

Segons ha assegurat, la previsió és llançar a principis del pròxim any la segona fase del pla amb l'objectiu de promoure noves operatives. 

 

Noves instal·lacions 

L'aeroport de Castelló ha engegat un hangar de manteniment i centre de formació de l'escola internacional de pilots Panamedia, unes instal·lacions que contribuiran a complementar l'activitat de la infraestructura aeroportuària. 

 

En l'acte d'inauguració han participat el director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat; la directora de l'aeroport gestionat per Edeis, Ivana Guinot; i el director executiu de Panamedia, Manuel Parejo, els quals han visitat la nova nau. 

 

A l'hangar es realitzaran labors de manteniment d'aeronaus, no sols de Panamedia, sinó també d'altres companyies nacionals i internacionals. A més, el recinte disposa d'un aulari per a impartir en un futur classes de formació teòrica per a pilots privats i comercials d'avió i drons.

 

El director general d’Aerocas i la directora de l'aeroport han coincidit que aquesta nova instal·lació suposa un pas més en la diversificació de l'activitat de l'aeroport, tal com marca el pla estratègic de la pròpia infraestructura. 

 

Segons han assegurat, l'obertura d'una base de manteniment suposa un incentiu per a l'aviació general i porta aparellada la creació de nous llocs de treball vinculats a la infraestructura. 

 

L'empresa Panamedia opera des del passat estiu en l'aeroport de Castelló, on imparteix pràctiques per a 70 futurs pilots. En el pròxim any, superarà les 4.000 hores de vol, per la qual cosa té previst basar diferents tipus d'avions. A més, ha obert una oficina en la terminal de passatgers, facilitant les activitats a instructors i alumnes. 

 

El director executiu de Panamedia, Manuel Parejo, ha manifestat que la nova instal·lació “atén al pla d'expansió de l'empresa a curt termini”. Segons ha afirmat, l'aeroport de Castelló “reuneix tots els requisits necessaris per al desenvolupament de les activitats de la companyia”. “Es tracta d'un aeroport que ofereix les condicions idònies d'operació i la tasca d’Aerocas i Edeis facilita les activitats, fent-ho molt competitiu”.