Estàs en: > Noticies

L'aeroport tanca un acord amb una companyia per a implantar un servei d’aerotaxi

abr 8, 2019

 

L'aeroport de Castelló ha signat un acord amb la companyia espanyola Euroairlines que possibilitarà la posada en marxa d'un servei d’aerotaxi amb base en la instal·lació castellonenca. 

En una primera fase, l'empresa emplaçarà en l'aeroport dos avions bimotor, model Beechcraft Baron58, amb capacitat per a quatre places, a més d'obrir oficines en la terminal de passatgers. L a previsió de la companyia és començar a operar abans de l'estiu. 

 

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, i la directora de l'aeroport, Ivana Guinot, han manifestat la seua satisfacció amb l'acord aconseguit, “ja que permet avançar en l'estratègia de diversificació, ampliant la cartera de serveis de l'aeroport”. 

 

Tots dos han coincidit en què aquesta nova activitat “constitueix una eina d'utilitat per al sector empresarial castellonenc, caracteritzat per la seua gran mobilitat, així com per al turisme”. 

 

El soci gerent d’Euroairlines, Antonio López Lázaro, ha explicat que l'activitat “se centrarà tant en el transport de passatgers com de càrrega, preferentment amb xàrter a destinacions situades a menys de dues hores de vol”. 

 

“El nostre servei a la carta té un ampli mercat potencial, com són pimes, indústries, agències de viatges i turistes”, ha detallat el responsable de l’empresa, qui ha mostrat la seua voluntat de “establir acords comercials preferencials amb actors locals”. 

 

López Lázaro ha assegurat que la seua empresa s'ha decantat per obrir base en Castelló “perquè l'aeroport ofereix gran flexibilitat i operativitat, implicant-se amb el desenvolupament d’Euroairlines des del primer moment”. “A més, el territori disposa d'un teixit empresarial molt dinàmic i un sector turístic amb gran potencial”, ha afegit. 

 

La companyia té com a objectiu ampliar en successives fases la seua implantació en l'aeroport. A més, preveu l'obertura d'una oficina comercial a la ciutat de Castelló. 

 

Aquest acord amb Euroairlines se suma a altres aconseguits amb diverses empreses per a desenvolupar activitats complementàries. És el cas dels contractes amb dues companyies per a realitzar labors de desmuntatge d'avions, amb dues aerolínies per a acollir vols d'entrenament o amb dues escoles de pilots per a impartir formació. 

 

Precisament, una d'aquestes últimes portarà el manteniment de les aeronaus d’Euroairlines després de l'acord aconseguit entre totes dues companyies. D'aquesta forma, s'estableixen sinergies entre les empreses que operen en l'aeroport.