Estàs en: > Noticies

L'aeroport reprén el seu programa de visites escolars amb més de 1.500 alumnes inscrits

nov 10, 2018

L'aeroport de Castelló ha engegat el seu programa de visites escolars per al curs 2018/2019, en el qual està previst que participen més d'1.500 alumnes adscrits a 18 centres de la província.  


El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha destacat "la bona resposta" en aquesta edició, "ja que hi ha hagut una gran demanda per part dels col·legis i la previsió és de pràcticament triplicar la xifra de participants del curs anterior, en què van visitar les instal·lacions prop de 600 escolars". 

 

Aquesta iniciativa forma part del projecte divulgatiu 'l'Aeroport al col·le', promogut per l'actual equip gestor de la societat pública Aerocas i que va dirigit a centres educatius d'Infantil i Primària. 

 

Bernat ha explicat que es tracta d'un "projecte molt complet, que permet que els xiquets coneguen de forma didàctica els elements que conformen un aeroport i el seu funcionament, presenciant l'aterratge i enlairament de les aeronaus i recorrent diferents zones de les instal·lacions". 

 

Les visites, programades els dimarts i dijous al matí, inclouen la terminal de passatgers, el servei d'extinció d'incendis i la falconera del servei de protecció de fauna. 

 

Per a reforçar les visites, abans de les mateixes, s'envia als col·legis inscrits en el programa uns materials didàctics elaborats per especialistes, amb l'objectiu de treballar la temàtica en les aules. 

 

El projecte divulgatiu es completa amb la participació del Museu d'Art Contemporani 'Vicente Aguilera Cerni' (Macvac) de Vilafamés, el personal del qual es desplaça fins a l'aeroport per a mostrar de manera didàctica la galeria d'art 'Sala 30', emplaçada en la terminal de passatgers. Les explicacions, adaptades als diferents trams d'edat, es realitzen en castellà, valencià i anglès. 

 

El director general d’Aerocas ha manifestat que la iniciativa 'l'Aeroport al col·le' s'emmarca "en l'estratègia de la Generalitat d'acostar l'aeroport a la ciutadania". En aqueix sentit, Joan Serafí Bernat ha recordat que, a més de les escolars, l'aeroport acull de forma periòdica visites de col·lectius de diversa índole.