Estàs en: > Noticies

L'aeroport millora de nou la valoració dels seus usuaris i rep una puntuació mitjana de 8,60

feb 3, 2019


L'aeroport de Castelló millora de nou l'índex de satisfacció dels usuaris, que atorguen a la instal·lació una nota mitjana de 8,60 sobre 10.

 

Així es desprén de l'enquesta corresponent a l'exercici 2018, en la qual s'aborda la percepció, grau de satisfacció i compliment de les expectatives dels passatgers de l'aeroport. L'informe s'ha realitzat a partir de 413 enquestes presencials realitzades entre juliol i desembre de l'any passat. 

 

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, i la directora de l'aeroport, Ivana Guinot, han valorat el resultat l'enquesta, ja que constata la bona percepció que tenen els usuaris de la infraestructura i supera de manera general els paràmetres d'anteriors sondejos. Tots dos han coincidit en la necessitat de “continuar treballant per a mantindre el nivell de satisfacció dels passatgers, incidint en aquells aspectes susceptibles de millora”. 

 

Com va ocórrer en campanyes precedents, l'aeroport obté qualificacions altes en els diferents camps analitzats. Dels 13 indicadors testats, en 10 es registra una puntuació igual o superior a 9,00. La nota mitjana se situa en 8,60, lleugerament superior al 8,54 obtingut l'any anterior. 

 

Els aspectes més valorats són: senyalització interna (9,55); servei de pàrquing gratuït (9,54); confortabilitat ((9,45); neteja (9,39); lloguer de cotxes (9,30); carrets portaequipatges (9,21); seguretat (9,08) i facturació (9,02). El servei d'autobús rep una nota de 8,73 i el de cafeteries, de 7,85. 

 

D'altra banda, l'enquesta pregunta als usuaris sobre els avantatges que presenta l'aeroport. Els elements més citats són els preus econòmics dels vols, la proximitat geogràfica, la comoditat i la gratuïtat del pàrquing. 

 

L'alt grau de satisfacció també es veu plasmat en l'apartat de l'estudi que sondeja la intenció de tornar a utilitzar l'aeroport. El 89,71% de les persones enquestades afirmen que “sí, segur que sí que” utilitzaran de nou la instal·lació i un 6,88% respon que “sí, probablement”. 

 

D'altra banda, el 95,68% dels passatgers consultats manifesten que “sí, segur que sí que” tenen intenció de recomanar l'aeroport de Castelló entre familiars, amics i coneguts, i el 1,89% diu que “sí, probablement” el recomanarà.