Estàs en: > Noticies

L'aeroport exposa el seu compromís amb la sostenibilitat al Congrés Nacional del Medi Ambient

des 1, 2018


L'aeroport de Castelló ha participat aquesta setmana a Madrid en el Congrés Nacional del Medi Ambient (Conama), on ha exposat algunes de les línies d'actuació que s'estan duent a terme en matèria de sostenibilitat. 

 

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que l'aeroport té “un compromís inequívoc amb el seu entorn” i és “un objectiu prioritari que siga una infraestructura respectuosa amb el medi ambient i el territori”.

 

L'aeroport ha protagonitzat en Conama una comunicació tècnica sobre les mesures que es desenvolupen per a conciliar l'activitat de les instal·lacions i la conservació del medi natural. En aquest sentit, s'ha posat en valor la funció que exerceix el Servei de Control de Fauna, ja que permet compatibilitzar la seguretat aèria amb el respecte als valors naturals de l'entorn aeroportuari, principalment l'avifauna. 

 

D'altra banda, l'aeroport ha exposat un panell informatiu sobre l'adaptació de les espècies faunístiques sensibles a l'activitat de les instal·lacions, que estan sent objecte d'estudi i seguiment. 

 

Joan Serafí Bernat ha mostrat la determinació de l'aeroport “per seguir avançant en pro de la sostenibilitat”. Prova d'açò, ha assegurat, és que Aerocas disposa d'una assessoria externa per a la tramitació i supervisió d'aquells expedients relacionats amb assumptes mediambientals, així com per a l'elaboració d'informes periòdics. 

 

D'altra banda, l'aeroport ha obert vies de col·laboració amb col·lectius conservacionistes encaminades a cercar fórmules que permeten minimitzar els impactes de la infraestructura. En aquest sentit, s'ha impulsat una acció de restauració paisatgística vinculada al projecte d'adequació del canal de drenatge de l'aeroport. Aquesta actuació preveu aprofitar els àrids que s'extraguen durant l'execució de les obres per a regenerar zones degradades de la instal·lació.